3 Şubat 2011 Perşembe

23.40 Beyaz Saray sekreteri Gibbs, Mısır'da gazetecileri ve muhabirlerin hedef alınmasının tamamen kabul edilemez olduğunu ve "tüm dünyanın izliyor olduğunu" söyledi.
23.29 ABD'den Mısır'da özellikle gazetecilere, insan hakları savunucularına, diplomatlara ve şiddet kullanmaya göstericilere yönelik yağılan saldırlara resmi düzeyde tepkiler yağıyor. Hillary Clinton saldırıları kınarken, Mübarek'in dengeli bir geçiş için acilen adımlar atması çağrısında bulundu

Kongre'de senatör Patrick Leahy, Mübarek'in bir an önce istifa etmesini sağlamak için Mısır'a yapılan yardımı durdurmaya hazır olduklarını söyledi.
23.27 CNN: Nil TV'den iki gazeteci, kanalın eşi benzeri görülmemiş bir sansür uygulaması sebebiyle işinden ayrıldı.
23.18 SandMonkey'nin blogundaki son mesajdan: "Şimdi şunu tekrar belirtmek gerekiyor; bu gösteriler Müslüman Kardeşler tarafından yapılmış ya da desteklenmiş gösteriler değil, bu büyük sınıflardan ve farklı dinlerden insanı içinde barındıran bir ayaklanma. Müslüman Kardeşler protestolara ancak salı günü katıldılar ki o zaman bile direnenlerin çoğunluğunu oluşturmadılar. Onların varlığına göz yumduk, çünkü yanımızda yer almak isteyen hiçbir dost Mısırlı'ya hayır diyemezdik ama ne Müslüman Kardeşler ne de diğer muhalefet liderleri salı günü Tahrir'de bulunan kalabalığın onda birini harekete geçiremediler. Bu lidersiz bir devrim. 3 milyon insan korkunun karşısında umudu seçip özgürlük rüyalarını ayakta tutabilmek için her saat başı ölüme göğüs geriyor, bunu bir hayal edin."
23.10 Birkaç ambulans bugünün yaralı ve ölüleriyle Tahrir’i terk etti.
23.06 Democracy Now Tahrir’den bildiriyor: İnsanlar sokak lambalarından kablolarla kaynak yaparak cep telefonlarını şarj ediyor.
23.02 ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, gazetecilerin gözaltına alınmasının uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini söyledi.
22.59 El Cezire’nin 6 saattir kayıp iki muhabiri fena halde dövülmüş olarak bulundu. El Cezire: “Biz yayına devam edeceğiz.”
22.40 Ahdaf Soueif e-mail'le bildirdi: "Bir arkadaşım 8 ya da 12 kişinin sokaktan sürüklenerek bir minibüse bindirildiğini gördü, yakında da bir Jandarma aracı duruyordu. İnsanlar dövülüyordu ve sokaktakilere "Mısır'ı istikrarsızlaştırmak isteyen İran ve Hamas ajanları" oldukları söylendi. Sokak da onlara karşı slogan attı."

Bu olayın gerçekleştiği sokakta bulunan insan hakları dernekleri Hisham Mübarek Yardım Merkezi ile Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi'nin ofisleri 14.30'da basıldı. Aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi jandarma tarafından tutuklandı ve Kahire'de bilinmeyen bir yere götürüldüler. Derneklerin partneri Oxfam'ın Orta Doğu ve Mağrib Bölge Yöneticisi Catherine Essoyan şu açıklamayı yaptı:
"Gösteriler boyunca halkına önemli hukuki yardım ve destek sunan bu insan hakları savunucularının hayatlarından endişe ediyoruz. Hukuka saygıyı yaygınlaştırmayı ilke edinen Mısırlı sivil toplum kuruluşlarına yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Tutuklananların güvenli bir şekilde derhal serbest bırakılmaları için çağrıda bulunuyoruz."
22.30 SandMonkey adlı blogger aktivisti serbest bırakıldı: “İyiyim, bırakıldım. Polisler beni pusu kurup yakaladı ve dövdüler. Telefonum alındı. Arabam parçalandı ve alana getirdiğim malzemelere el kondu.”
22.26 El Cezire uzaktan bir kamerayla alanı gösteriyor, kalabalık. .. Diğer kanallar ise görüntü yayınlamıyor. Twitter’dan alana bakan tüm kameraların kırıldığı haberleri geliyor.
22.19 El Arabiye: El Baraday ile yaptıkları görüşmeden dönen 11 gençlik lideri tutuklandı.
22.18 Democrasy Now muhabiri Sharif Koudd Ouz: “Tahrir gücünü tekrar kazanıyoruz, dünkü vahşi saldırılardan sonra burası tekrar çok canlı.”
22.17 El Arabiye ve AFP, Tahrir Meydanı’ndaki 7 gençlik liderinin tutuklandığını duyurdu.
22.15 Save The Children (Çocukları Kurtarın) adlı organizasyon Mısır'da çocukların şiddet eylemleri içine çekilmiş olmalarından derin endişe durduğunu ifade etti.
22.14 İsveç TV’si muhabiri Bert Sunds Tröm ağır yaralı olarak Kahire Hastanesi’ne kaldırıldı.
İnsan hakları aktivisti, 80 yaşındaki feminist yazar Neval el-Saddavi bu gece kardeşleriyle birlikte Tahrir Meydanı'nda..
22.03 Mübarek, ABC ile yaptığı röportajda Obama'nın Mısır halkını tanımadığını, eğer kendisi geri çekilirse neler olacağını tahmin edemeyeceğini söyledi.
21.54 Mübarek, ABC News muhabiri Christine Amanpour'a, "Eğer bugün istifa edersem çok büyük kaos yaşanır.", dedi. Tahrir'de bir kaç gündür yaşanan olaylardan hükümetinin sorumlu olmadığını, başkanlıktan usandığını, bırakmaktan çok memnun olacağını, ancak ülkenin kaosa gidecek olmasının korkusunu taşıdığını söyledi.
21.47 CBC muhabiri Lara Logan ve ekibi, Mısır polisi tarafından gözaltına alındı.
21.41 Mübarek’in çeteleri Kahire sokaklarında "Baba seni seviyoruz” diye bağırıyor.
21.35 Müslüman Kardeşler: “Eşi benzeri görülmemiş bir kalabalık Tahrir’e yürüyor.”
21.27 Tutuklanan üç El Cezire muhabiri serbest bırakıldı. Bir muhabir hâlâ kayıp.
21.18 Radio Nacional ve TV Brasil'den iki Brezilyalı gazeteci zorla Tahrir'den çıkarıldı.
21.15 El Cezire: İnsan hakları gözlemcileri hükümeti “yasadışı davranmak”la suçluyor.
21.00 Nile TV isimli devlet kanalından ayrılan Shahira Amin: "Rejimin bir parçası olmak istemediğim için ayrıldım. Artık insanların yanındayım. Kendimi özgür ve rahatlamış hissediyorum. İşimden istifa edip Tahrir Meydanı'ndaki insanalara katıldım."
20:23 Vodafone, operatöründen gönderilen Mübarek yanlısı mesajların sistemlerinin ele geçirilmesi sonucu olduğunu iddia etti.
20:16 Mısır halkı başkanlık sarayına yürüyeceği günü yani yarını "ayrılış, terk etme günü" anlamına gelen "Departure Day" ilan etti.
20:08 El Cezire 13 ölü ve 1200 ün üzerinde yaralı olduğunu bildirdi.
19:49 Üç El Cezire muhabirinin Mısır güvenlik güçleri tarafından alıkonulduğunun ve bir tanesinin de kayıp olduğu bildirildi.
19:35 Süleyman'ın konuşmasından sonra meydanlardaki göstericiler "Defol, Mısır bizim." sloganları atmaya başladılar.
19:18 Mısır Başkan Yardımcısı Süleyman'ın konuşmasının özeti;

- Gençliğin söylediklerini dikkate alacağız.
- Ekonomi 3te 1 küçüldü.
- Mübarek ve oğlu bir sonraki seçimlerde aday olmayacak.
- Protestolar başladığından beri turzim sektöründe 1 milyon dolar kaybettik.
- Medya bize karşı propoganda yapıyor.
- Seçimler Ağustos ya da Eylül'de olabilir.
- Gençlik evinize gidin, gerisini devlet kanalları halledecektir.
- Ordu iki grubu birbirinden ayırmak için orada.
- Polis hapisten kaçanları geri yakalamak için maksimum çaba harcıyor.
- Gösterileri bitirin. Sizi ve ailenizi korumamız için devlete bir şans verin, tüm istekleriniz değerlendirilecek ve cevaplanacaktır.
19:00 Mısır Başkan yardımcısı Süleyman şu an El Cezire'de ve Mısır Devlet televizyonunda açıklama yapıyor.
18:41 Gazze'deki göstericiler, Mübarek rejimine karşı ayaklananlara desteklerini iletiyorlar. Hamas, Mübarek rejimi ittifakı olmamasına rağmen, daha önceden yapılacak tüm gösterileri yasaklamıştı.
18:32 Ekim köprüsü bölgesinde çatışmalar devam ediyor. Mübarek'in çetesinden onlarca kişi yakalandı. Protestocuların rejime direnişi olanca gücüyle sürüyor.
18:22 Kahire'deki protestoları görüntüleyen Yunanistanlı bir gazeteci bıçaklandı.
18:15 Güvenlik güçleri yayına engel olmak amacıyla Kahire Hilton'da BBC'nin ekipmanına el koydu.
18:45 El Cezire'ye bağlanan bir protestocu; "İskenderiye'de protestolar devam ediyor. Bazı Mübarek çeteleri sivil direnişçiler tarafından cezalandırılıyor."
18:11 İskenderiye'de bir yabancı gazetecinin öldüresiye dövüldüğü bildiriliyor.
18:03 Mısır Başbakanı: Şiddet uygulayanları cezalandıracağız, "yanlışlıkla" tutuklananları serbest bırakacağız. Ölümler için özür dileriz.
17:57 Ordu çatışmalara müdahale bahanesiyle göstericilere ateş açtı..
Bu video, Mübarek karşıtı göstericiler rejim yanlısı çeteleri tamamen alandan sildiklerinde çekildi. Ancak akşam oldukça, Mübarek taraftarları tekrar pozisyonlarını almaya başladı.

17:56 Keskin nişancılar Ramses Otel'in tepesinden tahrir meydanına ateş ediyorlar. Alanda çok sayıda yaralı var.
17:48 Mısır'da bulunan Uluslararası Af Örgütü yetkilisi polis tarafından tutuklandı.
17:45 El Cezire: Kahire'nin çeşitli noktalarından ağır makineli tüfek sesleri yükseliyor, kimin ateş ettiği bilinmiyor.
17:44 Mübarek'in karşı-devrimci çeteleri, Tahrir Meydanı civarında bir gazeteciyi bacağından bıçakladı. Pek çok gazetecinin de aynı güçler tarafından dövüldüğü bildiriliyor.
17:38 Tahrir meydanında karşı devrimciler için geçici bir hapishane oluşturuldu. Göstericiler organizasyonlarında çok hızlı ve başarılı hareket ediyorlar.
17:33 Mübarek rejiminin yarın Başkanlık Sarayı'na yapılması planlanan yürüyüşü engelleme çabaları sürüyor. Devlet televizyonu yarın 24 saat sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Neyse ki Mısır'da milyonlarca kişi her gün yeniden ilan edilen yasakları umursamıyor!
17:15 El Arabiye: Cezayir 19 yıllık olağanüstü hal yasasını kaldırdığını açıkladı...
16:52 El Cezire: Çeteler Hilton Ramses'i bastı, otelde gazeteci arıyorlar.
16:51 Sağlık Bakanlığının son verilerine göre Tahrir meydanında 8 kişi öldü, 890 kişi yaralandı ve dokuz kişinin durumu ciddiyetini koruyor.
16:44 El Cezire: Aldığımız bilgilere göre yeni hükümetin önemli bakanları istifa ettiler.
16:41  El Arabiye: Başbakan şiddete karışmamış gençlerin hemen salınacağını iddia ediyor.
16:18 Başsavcı eski İçişleri Bakanı Habib Al Adli ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.
16:16 El Arabiye: Başsavcılık, hükümet partisi NDP'nin üst düzey önderlerinden, Mübarek çetelerinin şefi Ahmed Ezz ile eski İçişleri, Turizm ve Barınma Bakanlarına seyahat yasağı getirdi.
16:12 Kahire'de 3 El Cezire muhabiri tutuklandı.

Nabi Yağcı: Yanınızdayız 

15:44 Mısır Başbakanı basın mensuplarına yaptığı açıklamada Hüsnü Mübarek'in istifasına yönelik çağrıların kabul edilemez olduğunu söyledi. Hükümet, sert ifadelerden kaçınarak zaman kazanmaya çalışıyor.
15:26 Mısırlı aktivist Mona Seif: " Eğer vazgeçecek olursak bizi tek tek avlayacaklarını burada herkes biliyor."
15:17  CNN: Polisin Kahire'nin her yerinde gazetecileri tutukladığına dair haberler geliyor. Muhabirlerimiz Tahrir'de güvende.
15:00 Ankara'da AKP'nin emriyle polis, torba yasaya karşı çıkan işçilere vahşice saldırdı. Ankara'da direnen emekçileri selamlıyoruz! 
Bugün saat 16.00'da KESK, devlet terörünü protesto etmek için oturma eylemi yapıyor.
 Bu sebeple "Taksim'den Tahrir'e selam" dayanışma eylemi yarına ertelendi. Bugün bütün şehirlerde işçi düşmanı AKP'yi protesto ediyoruz. İstanbul Taksim'de saat 16.00'da KESK'le birlikte oturma eylemine katılıyoruz.


DSİP İstanbul İl Örgütü 
14:59 GSM şirketleri: Hükümet bizi sadece Mübarek yanlısı smsleri yayınlamamız için zorluyor.
Roni Margulies yazdı: Devrim nasıl bir şeydir?
14:48  Hükümetin gazetecilere meydanı terketmesini emrettiği yönünde haberler meydanda dolaşıyor. Askerler meydana kamera sokulmasına izin vermiyor. Havalanından Kahire'nin merkezine gitmekte olan El Cezire muhabirleri saldırıya uğradı, ekipmanlarına el kondu.
14:44 Mısır devlet televizyonu Nil Tv'nin haber müdürü olan Shahira Amin görevinden istifa etti: "Propaganda makinesinin parçası olamam. Toplumu yalanlarla besleyen sistemin parçası olmayacağım."
14:41 CBS: Askerler düzenli bir şekilde gazetecilerin çevresini sarıyor.
14:40 El Cezire: Askerler muhabirlere Tahrir Meydanı çevresini terk etme emri verdi.
14:35 BBC: Mübarek çetecileri hızla 6 Ekim köprüsü civarında toplanıyorlar. Saldırılar tekrar başladı ve alandan silah sesleri geliyor. Askerlerin ve tankların o yöne gittiğine dair haberler var.
14:25 Tahrir Meydanı'ndaki kalabalık yeniden yüz bin kişinin üzerinde. İnsanlar meydandan ara sokaklara doğru genişliyorlar.
14:16 El Cezire: Az önce çıkan çatışma sonucu 50'ye yakın yaralı var.
Ömer Madra: Devrimci dalga - Herkese Mubarek olsun!
14:10 Tahrir Meydanı, Mübarek'in çetelerine rağmen eski havasını bulmuş durumda. İnsanlar davullar eşliğinde Mübarek karşıtı sloganlar atıp, şarkılar söylüyorlar.
14:07 CNN: İskenderiye'de göstericiler her zaman olduğundan daha da kararlı. Artık Mübarek'in gitmesi için değil asılması için slogan atıyorlar.
14:05 Alana sızmaya çalışan iki polis daha yakalandı.
14:02 Online Mısır direnişinin ve Tahrir Meydanı'nın merkezinde yer alan demokrasi aktivistleri  ve 'in tutuklandığı yönünde haberler geliyor.
13:58 Reuters ve AFP: Ordu Mübarek çetelerini tanklarla Tahrir Meydanı'ndan uzağa sürüyor.
13:53 Devlet Televizyonu panik yaymak üzere yayınlarına devam ediyor. Yayınlarda sürekli olarak "aralarına sızan yabancılardan" bahsediliyor. Kahire'nin her yerinde yabancı ya da yabancıya benzeyen insanlar tehdit altında. Bugün Daily News Egypt,  New York Times ekipler ve iki bağımsız gazetecinin saldırıya uğradığına dair haberler geliyor.


13:50 Tahrir Meydanı dün gecenin ardından daha da kalabalık ve sakin. Göstericilerin kurduğu sahra mutfaklarında çorba pişiyor. Moraller yüksek, insanlar kendilerinden eminler...
13:42 CNN: Az önce ateş eden kişi göstericiler tarafından yakalandı. Yakalanan kişiyi linç edilmekten yine göstericiler kurtardı.
13:40 Reuters: Mübarek çeteleri Tahrir Meydanı'na ateş açtı. Görgü tanıklarına göre yedi yaralı var.
13:35 CNN: Mısır'ın Washington Büyükelçiliği'nde görevli Yasser El Shimi, gösterileri desteklemek için görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Dün akşam Tahrir'de yaşananlara dair başka bir foto albüm. 
13:29 Alanın kontrolünü ele alamayacağını anlayan Mübarek çeteleri alanı abluka altına almaya çalışıyor. Tahrir'e gıda ve tıbbi malzeme götürenlerin yolunu kesip, gazetecileri alandan uzaklaştırmak için çaba gösteriyorlar.
13:19 Tahrir Meydanı'ndaki doktorlar dün gece yedi kişinin öldüğünü, 800'den fazla insanın da yaralandığını söylüyorlar..
13:14 El Cezire İskenderiye ve Mansur'da da büyük gösterilerin başladığını bildiriyor..
13:03 Mısır Başbakanı Ahmed Şefik: "Tahrir'de olanlar ölümcül bir hata... Soruşturmalar sonuçlandığında bu suçun ardındakileri ve olmasına izin verenleri sorumlu tutacağıma ve cezalandıracağıma söz veriyorum... Barışçıl göstericilere saldırmanın hiçbir açıklaması olamaz. Bu sebeple özür diliyorum."  Mübarek'in saatleri sayılı...
 12:58 BBC'den Jon Leyne: "Ordu Mübarek karşıtlarını desteklemeye niyetli"
12:30 Mısır başbakanı El Arabiye'de halisünasyon görüyor: "görüştüğümüz muhalefet grupları arasında Tahrir Meydanı'ndaki gençler de var..."
Dün akşam Tahrir Meydanı'nda Mübarek çeteleri tarafından gerçekleşen saldırılar ve savunma hattından fotoğraflar..
12:20 Başbakanın muhalefetle görüşme çağrısını Müslüman Kardeşler de reddetti. Liberal milliyetçi Wafd Partisi de hükümetle görüşmeyeceğini açıkladı..
TAKSİM'DEN TAHRİR'E SELAM!
Mısır halkıyla dayanışmak için, diktatör Mübarek'in devrilmesi için, özgürlük için, devrim için,
bugün (3 Şubat Perşembe) saat 15.00'ten itibaren Taksim Meydanı'nda oturma eylemine başlıyoruz.
Devrimci Sosyalist İşçi Partisi
12:10 Özgürlük cephesinin sözcüsü konumundaki Muhammed El Baradei, Başbakan Ahmet Şefik'le konuşmayı kabul etmeyeceğini, önce Mübarek'in çekilmesi gerektiğini söyledi..
12:04 Demokrasi yanlıları, Tahrir Meydanı'na sızan polisleri tekar teker tutukluyor. Üzerinde silah çıkanlar şiddete maruz kalıyorlar..
11:59 El Cezire: Tahrir Meydanı çevresindeki askerler Demokrasi yanlıları ve Mübarek destekçileri olarak ikiye ayrılmış durumdalar. Aralarında çıkabilecek çatışmalar için araya barikatlar kurarak hazırlık yapıyorlar. Reuters muhabiri iki asker grubunun arasındaki mesafenin 80 metre kadar olduğunu söylüyor.. Askerler de Mısırlı olduklarının, halkın taleplerine karşı direnemeyeceklerinin farkına varıyor..

11:53 El Cezire'ye bağlanan bir kadın gösterici: "Karşıma çıkıp Mısır devriminde kadınlar nerede diye sonracak bir sonraki kişinin gözünün üstüne yumruğu indireceğim.."
11:48 Avrupa Birliği, (sanki bilmiyormuş gibi) Tahrir'de yaşananlarla ilgili sorumluluarın bulunup yargılanması gerektiğini açıkladı..
11:43 Tahrir'de demokrasi yanlısı kalabalık gittikçe büyüyor. Gece boyu çatışanlar kalabalık arttıkça dinlenme fırsatı bulduklarından seviniyorlar..
11:38 Sosyalist İşçi muhabirinin Tahrir'den son postası: Bir görgü tanığı şöyle diyordu: "Meydanda her yanda molozlar var. Çoğu insanın başı bandajlarla bağlı. Yorgun bir şekilde battaniyelere sarılmışlar. Bazılarını artık tükenmiş doktorlar müdahale ediyor. Bir kadın megafonla onlara sesleniyor. İnsanlar 11 saatlik yoğun sokak çatışmasının ardından kazandıkları zaferden dolayı gururla gülümsüyor. Göstericilerin binlerce çatışmalarda yaralandı, kaç kişinin öldüğü belli değil..

"Mısır'a hoşgeldin" diterek yanıma yaklaşan bir gösterici, yüzündeki gülümsemeyle espri yeteneğini kaybetmediğini gösteriyor.

Petrole banılmış paçavralar ve taşlar bugünkü çatışmalar için hazır bekliyor. Pek çok insan yayınları için uluslararası medyaya teşekkürlerini iletmemizi istiyor. Mübarek çetelerinin alana silah sokmasından çekinen göstericiler alan girişlerinde sıkı bir arama uyguluyor. İnsanlar bu gece hava saldırısı olabileceğine dair endişelerini dile getiriyorlar.
11:27 Devlet "yanlısı" gazete El Ahram'ın bugünkü manşeti: "Milyonlar Mübarek için yürüdü"... Bu yalanlar sistemin son çırpınışları, onlar debelendikçe Mısır'da öfke büyüyor. Tahrir Meydanı gittikçe kalabalıklaşıyor..
11:21 Reuters: Meclis Sözcüsü, ordunun olaylarda taraf tutuyor gibi görünmemek için hareketsiz kaldığını açıkladı. Mübarek hükümeti, Mübarek yanlısı çetelerin devlet tarafından yönlendirilmediğini iddia ediyor..
11:15 El Arabiye: Mübarek'in kanlı yardımcısı Ömer Süleyman, "Tahrir'de yaşanan şiddet olaylarını soruşturacağını" açıkladı. Süleyman'a göre gün itibariyle muhalefetle görüşmelere başlamak uygun.. Mübarek ve çetesi işlerin istedikleri gibi gitmediğinin farkındalar..
11:12 Özgürlük yanlıları Tahrir meydanına yiyecek ve tıbbi malzeme taşıyor
 
11:04 El Arabiye: Özgürlük yanlıları gittikçe daha büyük gruplar halinde Tahrir Meydanı'na geliyorlar..
10.55 Özgürlük yanlıları Tahrir Meydanı'na barikatlar kuruyor.
Tahrir Meydanı... Göstericilerle Mübarek çeteleri arasında sadece bir yol var..
10:54 Reuters: Mübarek'in çeteleri bıçak ve sopalarla Tahrir Meydanı'na doğru ilerliyorlar..
10.44 Mübarek yandaşları gazeteci Metin Turan'a (TRT TÜRK) saldırdı. Gözüne yumruk atıldı ve bir dişi kırıldı.
10.42 Özgürlük yanlıları, Mübarek yandaşlarından birini Tahrir Meydanı'nda alıkoyuyor. Bir görgü tanığı Reuters'e yaptığı açıklamada Mübarek yandaşlarının bıçak ve sopalarla silahlandığını söyledi.
10.24 Ayaklanma Yemen’e sıçradı. Onbinlerce insan sokakta. Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'i protesto ediyor, 2013'ü beklemeden çekip gitmesini istiyor.
07:05 Gece boyunca Tahrir'de adeta bir meydan savaşı yaşandı. Mübarek taraftarları ağır makineli silahlarla direnişçilere saldırdılar. Askeri güçler olayları izlemekle yetindi. El-Cezire'nin son güncellemesine göre 5 ölü var. Şu anda silahlar susmuş durumda. Az sayıda Mübarek yanlısı saldırgan taş ve molotof atmaya devam ediyor. Fakat, direnişçiler meydanın kontrolünü kaybetmediler ve hala Tahrir Meydanı'ndalar.
05:57 El-Cezire'ye konuşan doktorlar, son saldırıda direnişçilerin gövdelerinin ve başlarının hedef alınmış olduğunu söylüyorlar.
05:42 El-Cezire en az 4 ölü olduğunu bildiriyor.
05:10 Ölü sayısı hakkında farklı açıklamalar geliyor. Haber ajansları 1 ya da 2 ölü olduğunu bildirirken görgü tanıkları 6 ölü olduğunu söylüyor.
04:50 Nil Nehri üzerindeki, meydana bağlanan 6 Ekim Köprüsü direnişçiler tarafından tekrar ele geçirildi. Bu çatışma esnasında en az bir direnişçinin öldüğü bildiriliyor. Mübarek yanlıları ağır makineli silahlarla saldırmaya, direnişçiler ise taşlarla ve sopalarla direnmeye devam ediyor.
04:44 El-Cezire'nin görgü tanıklarına dayandırdığı habere göre meydanda onlarca yaralı var. Ambulansların meydana vardığı söyleniyor. Silah sesleri devam ediyor.
04:35 Tahrir Meydanı'ndan gelen silah sesleri artarak devam ediyor. Meydanın farklı taraflarından direnişçilerin üzerine ateş açılıyor.
04:28 Görgü tanıkları ölü sayısının en az 2, yaralı sayısının en az 10 olduğunu bildiriyor.
04:00 Tahrir Meydanı'nda göstericilere ateş açılmaya başlandı. İlk haberlere göre 1 ölü ve 3 yaralı var. Meydanın farklı taraflarından direnişçilerin üzerine ateş açılmaya devam ediyor.
03:19 Canlı yayında El-Cezire televizyonuna bağlanan bir kadın direnişçi: "Buraya sıkışmış durumdayız, çıkmamız mümkün değil, ölüyoruz..."
2.26: El Cezire: Tahrir meydanının Kasr al Nil girişinde tansiyon artıyor, burada bir saldırı olabilir.
1.47: El Cezire Muhabirinin Tahrir Meydanından bildirdiğine göre, onlarca Mübarek destekçisi yolun iki tarafına da hükümet karşıtı protestocuları kapana düşürmek için barikatlar inşa etti. Taşlar toplayıp sokak lambalarını söküyor; başlıklar giyip yüzlerini örtüyorlar. Görünüşte protestocuları savmak için büyük bir hazırlık içindeler. Muhabir, kaynaklara göre, bu hazırlığın içinde bulunanların polis memurları olduğunu bildirdi.

1.50: Tahrir meydanında bir Franciscan Katolik kız okulunda yangın başladı.
1.35: Tahrir meydanında ve başka bir apartmanda yangın olmasına rağmen ordu hala bir şey yapmıyor. İtfaiye de görünerde yok.

1.30: ABD Dışişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler'in "Mısır'da hayatın bir parçası" olduğunu kabul etti ve örgütten demokratik bir geçiş sürecine saygılı olması koşuluyla süreçte rol alabileceğini belirtti. Bakanlık sözcüsü P.J. Crowley, diğer muhalefet gruplarıyla görüşmelerine rağmen Müslüman Kardeşler ile görüşmediklerini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte ABD Müslüman Kardeşler'i tanımış oldu.

1.01: Mübarek yanlıları geri çekilerek bir üst geçide geldiler. Buradan kalabalığın üstüne molotof kokteyli atıyorlar. Ordu müdahele etmiyor.


00.51: Mısır ulusal müzesinin önündeki direnişçiler ve Mübarek yanlıları birbirlerinden uzaklaştılar. Molotof kokteylleri yağmaya devam ediyor.
9. Günün özeti

Karşı devrime direniş

Bugün Mübarek rejiminin karşı devrimci çeteleri halka saldırdı.
Saldırının odağı Tahrir (Kurtuluş) Meydanı idi Saldırganlar defalarca
püskürtüldü ama geri geldiler.
600 ila 2000 arasında insan saldırılarda yaralandı. Meydanda bir
geçici hastane kuruldu ve bazı yaralılar burada tedavi ediliyor.
Saldırganların sivil polisler ve iktidardaki Ulusal Demokratik Parti
üyeleri oldukları anlaşılıyor.
Saldırganlara karşı halkın direnişine sürekli yeni insanlar katılıyor.
İnsanlar taş topluyor, ön taraflara taş taşıyor. İnsanlar başlarını
elbiselerle, mukavvalarla korumaya çalşıyorlar.
Zaman zaman halkın üzerine ateş açıldı, bir aşamada ise meydanın
çevresindeki yüksek binalardan once taş sonra Molotov kokteylleri
atıldı. Saldırganlar gaz bombası da kullanıyorlar.
Meydanın ışıkları kesildi.
Bu arada ordu göstericilere eve dönün çağrısı yapıyor.
Direnişçiler örgütlü. İnsanlar gruplar halinde çalışıyor.
Meydana girişlerde barikatlar kuruldu. Bazılarında metal plakalar
var. Tahrir Meydanı'nda halk çok kızgın, öfkeli.
Saat gece yarısını biraz geçe saldırganlar esas olarak durduruldu ama
yarın ne olacağını kimse bilmiyor.
Büyük gösteri Cuma günü. "Cuma günü gidecek" deniyor.
00.50: El Cezire: Tahrir meydanındaki direnişçiler meydanın kontrolünü tekrar ele geçirdiler. Mübarek devrilene kadar meydandan çıkmayacaklarını söylüyorlar.
00.45: El Cezire Tahrir meydanından bildiriyor: Mısır ordusu yüksek kalibreli silahlar kullanıyor. Havaya ateş ediyolarmış gibi "gözüküyor"
00.15: Tahrir Meydanı yakınlarında kurulan geçici hastanede çalışan Mustafa Hüseyin, El Cezire'ye meydanın biraz sakinleştiğini ve hastaneye sürekli yardım malzemesi göndermek isteyenlerin telefon ettiğini söyledi. Ayrıca gördüğü yaralıların çoğunun, atılan taşlar sonucu başından yaralananlar olduğunu belirtti.
00.10: El Cezire tahrir meydanından bildiriyor: şu anda polis yok ve hükümet karşıtı göstericiler mübareki destekleyenlerden sayıca fazla.
00:08 Meydanda bulunan Twitter kullanıcıları, Ulusal Müze ve civarının kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini bildiriyor.
00.05: El Cezire: Gün boyu 2000'den fazla kişi yaralandı.