3 Şubat 2011 Perşembe

22.40 Ahdaf Soueif e-mail'le bildirdi: "Bir arkadaşım 8 ya da 12 kişinin sokaktan sürüklenerek bir minibüse bindirildiğini gördü, yakında da bir Jandarma aracı duruyordu. İnsanlar dövülüyordu ve sokaktakilere "Mısır'ı istikrarsızlaştırmak isteyen İran ve Hamas ajanları" oldukları söylendi. Sokak da onlara karşı slogan attı."

Bu olayın gerçekleştiği sokakta bulunan insan hakları dernekleri Hisham Mübarek Yardım Merkezi ile Sosyal ve Ekonomik Haklar Merkezi'nin ofisleri 14.30'da basıldı. Aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 8 kişi jandarma tarafından tutuklandı ve Kahire'de bilinmeyen bir yere götürüldüler. Derneklerin partneri Oxfam'ın Orta Doğu ve Mağrib Bölge Yöneticisi Catherine Essoyan şu açıklamayı yaptı:
"Gösteriler boyunca halkına önemli hukuki yardım ve destek sunan bu insan hakları savunucularının hayatlarından endişe ediyoruz. Hukuka saygıyı yaygınlaştırmayı ilke edinen Mısırlı sivil toplum kuruluşlarına yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Tutuklananların güvenli bir şekilde derhal serbest bırakılmaları için çağrıda bulunuyoruz."