7 Şubat 2011 Pazartesi

23:05 Google'ın Ortadoğu şefi Weal Ghonim, serbest bırakılmasının ardından On TV'ye konuştu:

"Can kaybından büyük üzüntü duyuyorum. Biz başından beri barışçıl protestolarda bulunduğumuzu, ülkeyi yeniden inşa etmek istediğimizi söylemiştik.", "Lütfen beni bir kahramana dönüştürmeyin, ilgiyi sokaklardaki insanlardan uzaklaştırmayın."
22:17 HRW araştırmacısı Heba Morayef, İskenderiye, Kahire ve Süveyş'te bulunan 7 hastaneye ziyareti ve doktorlarla görüşmeleri sonucunda, iki hafta önce başlayan protestolar boyunca en az 297 insanın öldürüldüğünü tahmin ediyor.
Tahrir Meydanı'ndan: "Elveda değil, görüşürüz!"

"Git artık Mübarek! Yeni evlendim ve eşimi özlüyorum!"

21.08 NDP'nin "çocuklarınızın geleceğini garanti altına almak için..." yazılı afişleri halk tarafından sökülüyor.
20.50 Barack Obama, Mısır'ın uluslararası bir toplumun ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda "ilerleme kaydettiğini" söyledi. Bir gazetecinin sorusuna karşılık olarak kısa bir yorum yaptı. Mısır başkan yardımcısı Omar Süleyman'ın, protestocular çoğunlukta olmak üzere Mübarek rejimi karşıtlarıyla ve onları temsil ettiğini iddia edenlerle görüşmeye başladığını; ancak başkan koltuğunu terk edinceye kadar bununla bir gelişme kaydedilemeyeceğini söyledi.
20.45 Mahalla'da protestocular polis arabalarını ateşe verdi.
20.44 Protestoları organize edenlerden Ahmet Nagib, "Biz kurban edilmekten korkmuyoruz, ama devlet güçleri tarafından geri çekilmek istemiyoruz.".
20.15 27 Ocak'tan beri gözaltında tutulan aktivist Wael Ghonim, serbest bırakıldı. Ghonim'in serbest bırakılmasının ardından yazdığı ilk twitter mesajı: "Özgürlük, uğrunda mücadele edilmeyi hakedecek kadar kutsal bir şey."
19.44 Binlerce insan Tahrir Meydanı'nda çadırlarda barınmaya devam ediyor. Mübarek'in gitmesine dair talepleri karşılanıncaya kadar, tuttukları bölgeden kımıldamayı reddediyorlar. Bazıları tankların yanında kamp kuruyor.
18.54 Dün, ordu tarafından gözaltına alınan El Cezire muhabiri Ayman Mohyeldin, serbest bırakılmasının ardından gözaltında yaşadıklarını anlattı. Farklı bir araziye götürülüp plastik çubuklar bağlanarak kelepçelendiğini, ekipmanına ve araç gereçlerine el konulduğunu ve sorgulandığını söyledi. Aynı arazide iki gazetecinin daha tutulduğu biliniyor.
18:45 Aktivist Wael Ghonim'in serbest bırakıldığına dair haberler El-Cezire, El-Arabiya, BBC ve Reuters gibi haber kanallarınca iletilmiş olsa da henüz kesin bir doğrulama bulunmuyor.
18:24 Mısır hükümeti emekli ve çalışanların maaşlarında yapılması planlanan %15'lik zammı onayladı.
17:30 Direnişin sembol isimlerinden Wael Ghonim serbest bırakıldı. 25 Ocak'tan bu yana tutuklu olan Ghonim'in şu sıralarda Tahrir Meydanı'nda olduğu gelen bilgiler arasında. Google'ın Ortadoğu'daki üst düzey yöneticilerinden ve aynı zamanda bir aktivist olan Ghonim'in, direnişin ardındaki internet örgütlenmesinde kilit isimlerden biri olduğu düşünülüyor.
17.23 Nasırcı Parti ve Süleyman arasındaki görüşmelerde "Halk tarafından yeni bir anayasa yapılmalıdır" görüşü dile getirildi.
17.15 AA: Mısır'da sol muhalefetin önde gelen partilerinden birisi olan Nasırcı Parti'nin, Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman ile yürütülen diyalog sürecine devam etmeyeceği bildirildi. Protestoların tüm Mısır'ı temsil ettiği vurgulanan açıklamada, "Ocak devrimi, Mübarek yönetiminin meşruluğunu da ortadan kaldırmıştır" denildi.
16.06 Sokağa çıkma yasağı 20.00 - 06.00 arası olarak kısaltıldı.
15.44 Gazeteciler, devlet destekli sendika başkanının dava edilmesi için imza toplamaya başladı.
15.40 Mısır genelindeki tüm protestocular arasında, Süveyş Kanalı işçilerini ve ulaşım sektörü çalışanlarını greve davet eden twitter mesajları yayılmaya başladı.
15.35 Mısır'ın dört bir yanından oturma eylemi haberleri geliyor. Nasr kentinde Workers Üniversitesi önünde bir oturma eylemi gerçekleşiyor. Üniversite çalışanları devlet destekli sendika başkan yardımcısı Mustafa Mongi'nin etrafını kuşattı. Protestocular, Mongi'nin derhal istifasını istiyorlar.
15.31 Süveyş'te bir çimento fabrikasında işçiler oturma eylemine başladı. Yine Süveyş'teki bir tekstil fabrikası önündeyse oturma eylemi düzenleneceği haberi geldi.
15.26 Anadolu Ajans muhabiri Mehmet Kemal Firik, Kahire'den bildiriyor: "Siyasi grupların temsilcileri diyalog sürecindeki gelişmeleri göstericilere megafonlarla yaptıkları açıklamalarla duyururken, gönüllü doktorlar göstericilerin tedavisini üstleniyor, gençler de alandaki çöpleri toplayarak dışarıya taşıyorlar. Gösteri alanına giren seyyar satıcılar sayesinde temel ihtiyaçlarını karşılayan göstericiler, Tahrir meydanına giren satıcıların fırsatçılık yapmasına izin vermeyerek, devamlı fiyatları kontrol ediyorlar."
14.34 Tahrir meydanına gelen yeni göstericileri ve medya mensuplarını ud eşliğinde söyledikleri şarkılarla karşılayan göstericiler, alanda hazırladıkları duvar gazeteleri ve duyuru panoları ile gelişmeleri takip ediyor.
14.00 BBC: Protestoların, hükümet ve muhalifler arasındaki görüşmelerin başarısızlığının ardından artması bekleniyor.
13.12 Şu anda Tahrir'de,geçtiğimiz günlerde gösteriler esnasında öldürülen aktör Ahmet Mahmut için sembolik bir cenaze töreni düzenleniyor. Kahire'deki ofisinde protestocularla Mübarek'in çeterleri arasındaki çatışmaları konualan bir film çekmeye hazırlanırken vuruldu. Protestocular, ölümü nedeni hakkında soruşturma talep ediyorlar.
10.28 Direnişçiler Tahrir Meydanı'nda sigara içilen ve içilmeyen yerler belirlediler. Bu durum meydanı sahiplendiklerini ve uzun süre de ayrılmayı düşünmediklerini gösteriyor.
10.22 Tunus'ta ayaklanan halkın talepleri sonucu İçişleri Bakanlığı, devrik diktatör Bin Ali'nin 23 yıldır iktidarda olan partisi RCD'nin tüm faaliyetlerinin durdurulduğunu ve ofislerinin kapatılacağını açıkladı.