14 Şubat 2011 Pazartesi

11:55 Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medelci, ülkede 19 yıldır yürürlükte olan olağanüstü hâlin birkaç gün içinde sona ereceğini açıkladı.
11:03 Tahrir Meydanı'nda kalan son göstericilerin, bu sabah askeri polis tarafından kuşatıldığı bildirildi. Görgü tanıkları, kırmızı bereli askeri polisin, bu sabah meydanda kalan 20-30 kadar göstericiyi kuşattığını ve göstericilerden alanı terk etmelerini istediklerini söylediler. Göstericilerden Yahya Sakr, Reuters'a yaptığı açıklamada, yüksek rütbeli bir subayın, "bir saat içinde meydanı terk etmezlerse tutuklanacaklarını" söylediğini belirterek, "Yarım saatimiz kaldı, askeri polis tarafından kuşatıldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şimdi ne yapmamız gerektiğini tartışıyoruz" dedi.
10:21 İran ve Bahreyn'de de protestocular bugün sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Tahran yönetiminin bugünkü gösteriler öncesi bazı reformcuları ve gazetecileri gözaltına aldığı yönünde haberler geliyor. Tunus ve Mısır'da gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen Körfez ülkesi Bahreyn’de ise yönetim, daha fazla basın ve internet özgürlüğü vaadinde bulundu.
09:49 Mısır’da devrik Hüsnü Mübarek’in Başbakanlığa atadığı Ahmet Şefik, Mübarek’in Şarm El Şeyh’te olduğunu doğruladı. İki oğlunun ise ülke dışına kaçtıkları sanılıyor. Mısırlılar Mübarek’in 30 yıllık yönetiminde elde ettiği servetine el konulmasını istiyor. Mübarek’in ise el konulma ihtimaline karşı servetini çeşitli ülkelere aktardığı iddia ediliyor. Bu ülkeler arasında, ilişkilerinin iyi olduğu Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin olduğu sanılıyor. Devrik liderin ayrıca ABD, İngiltere ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde gayrimenkule yatırım yaptığı belirtiliyor.