29 Ocak 2011 Cumartesi

23.32: Mısırlı gazeteci Mona Eltahawy medyaya, Mübarek’in, gösterileri ‘tehlikeli anarşi’ olarak gösterme çabalarına kanmamaları için uyardı. "Sizi ‘kaos’ ve ‘huzursuzluk’ sözcükleri yerine, ‘isyan’, ‘ayaklanma’ ve ‘devrim’ sözcüklerini kullanmaya davet ediyorum. Tarihi bir andan söz ediyoruz. Mısırlılar ülkeyi düzeltmek istiyor, yıkmak değil” dedi. Eltahawy Mısır Müzesindeki yağma ve tahribatın Mübarek’in gizli polisinin işi olduğunu söyledikten dakikalar sonra, Mısır devlet televizyonunda müzedeki tahribat görüntüleri ve ekranının altında “Mısır Kaosta” yazısı görüldü.

22.24: Her sokakta evlerini ve dükkânlarını korumak için sopa ve bıçaklarla silahlanmış insanlar bekçilik yapıyor. Yabancılara, güvenlik olmadığı için yoksul semtlerden uzak durmaları söyleniyor. Tunus’takine benzer biçimde, Mısırlılar da, başka ülkeler tarafından dayatılanlar yerine, kendi geleceklerini belirlemek istediklerini söylüyorlar. İskenderiye’de çok sayıda mahkûmun kaçtığı ya da serbest bırakıldıklarına dair haberler geliyor. Bu durumun yağmacılık ve suçu arttırabileceğinden korkuluyordu ancak İskenderiye’de, halk komiteleri üyelerinin mahalleleri korumaları sayesinde, yağmacılığın azaldığı bildiriliyor.

22.07: AFP, Kahire’nin 100 km güneyindeki Beni Suef’de göstericilerle polisin çatışmasında 12 kişinin öldüğünü bildirdi.

21.06: Batı ile Mısır’daki durumu karşılaştırması istenen bir göstericinin çarpıcı sözleri: “Biz de güzel bir hayat istiyoruz”.

20.12: Al Jazeera, son 24 saatte yüzden fazla kişinin öldüğünü bildirdi. Kahire’de 25, Süveyş’de 38 ve İskenderiye’de 36…

19.58: CNN’in haberine göre, Kahireliler Mübarek’in polisi sokaktan kasten çektiğini, böylece oluşacak kaos sonucu, halkın yeniden güçlü bir lider istemesini amaçladığını düşünüyorlar.

19.55 Nobel ödüllü El Baradei, Al Jazeera’ya verdiği demeçte, “rejimin değişmesini istiyoruz. Mübarek iktidardan inmeli. Yeni bir hükümet ve demokratik seçimlerle demokratik bir devlete doğru gitmeliyiz. Dünya anlamalı ki, Mısırlılar istekleri yerine getirilene kadar evlerine dönmeyecek. Firavunî bir diktatörlüğü alaşağı etmekten söz ediyoruz” dedi.