27 Ocak 2011 Perşembe

22.50: Reuters’in günü özetleyen raporuna göre, gösterilerde beş kişi öldürüldü. Bunlardan biri de, Sina bölgesinde bir güvenlikçi tarafından vurulan Bedevi bir göstericiydi. 

Suez’de, Mübarek’in gitmesini isteyen yüzlerce göstericiye polis plastik mermilerle ateş açtı, basınçlı su ve biber gazıyla saldırdı. Göstericiler de polise taş ve petrol bombası fırlattı ve bir polis noktasını ateşe verdiler. 

Bir cam fabrikasında işçi olan 29 yaşındaki Muhammed Fahim, Reuters’e, bu eylemlerin, önceki eylemlerde üç göstericinin öldürülmesine tepki olduğunu söyledi.

"Bizim hükümetimiz tam bir diktatörlük. Hükümeti kendimizin seçmesi bizim hakkımız olmalı. 29 yıllık hayatım boyunca bir başbakanı seçme şansım olmadı"

İsmailiye’de yüzlerce gösterici polisle çatıştı. Polis kalabalığı biber gazıyla dağıttı. 

Görgü tanıkları Reuters’e, dövülmüş göstericilerin taşınarak, polis arabalarına sokulduklarını anlattılar. 

Yarınki gösteriler bugüne kadarkilerin en büyüğü olabilir. ElBaraday, göstericilerle sokakta olacağını açıkladı. Yarınki gösteriyi duyuran bir Facebook sayfası 24 saatten kısa bir sürede 55,000 üyeye ulaştı.

Facebook’ta bir eylemci, "Mısır’ın Müslüman ve Hıristiyanları yolsuzluğa, işsizliğe, baskıya ve özgürlüğün kısıtlanmasına karşı savaşacaklar” diye yazdı. 

Protestocuların istifasını istediği İçişleri Bakanı Habib al-Adli, Kuveyt gazetesi al-Rai’ye verdiği demeçte, gösterileri küçümsedi: “Mısır’ın sistemi marjinal veya zayıf değildir. Biz yönetiminin halk desteği olan büyük bir devletiz. Bu ulusun geleceğine, sayıları binleri bulsa da göstericiler değil, milyonlar karar verecekler. Ülkemiz istikrarlıdır ve bu tür eylemlerle sarsılmaz.”